Vad är zencoaching?

Zencoaching är en mjuk men kraftfull form av coaching för dig som vill lyssna inåt, odla ett liv med mer närvaro och ta konkreta steg i den riktning du innerst inne längtar efter.

Som klient kan du komma med en frågeställning som är viktig för dig eller en situation som du har svårt att hantera. Jag lyssnar empatiskt och stöttar dig att komma i kontakt med känslorna och varför detta är viktigt för dig. Inget du berättar är konstigt eller "fel" (och självklart har jag tystnadsplikt).

Fokus ligger på nuet. Med mindfulnesstekniker stöttar jag dig att behålla uppmärksamheten på förnimmelser i din kropp och känslor som dyker upp när du berättar.

Vi söker dina behov. Att finna och uttrycka behoven bakom våra tankar, känslor och beteenden tar oss en nivå djupare och närmare oss själva och andra.

Ännu djupare finns ett tillstånd där våra yttre "problem" redan är lösta. Där du själv har makten att må precis så som du längtar efter. När du är i denna djupa kontakt med dig själv är det dags att bli konkreta, sätta mål och bestämma nästa steg i den riktning du längtar efter. På så sätt skapar du kort- och långsiktig förändring även i ditt yttre liv.

Mer om metoden:
Zencoaching har utvecklats av norrmannen Kåre Landfald. Du kan läsa mer och se videosnuttar om metoden här. Kåre har sedan början av 2000-talet utbildat hundratals zen-coacher runt om i världen. Han har influerats av andra metoder, t.ex. zen-buddhistisk meditation, mindfulness, Non-Violent Communication och Focusing. Även A.H. Almaas teorier (Diamond Approach) om "varande" (Being) har inspirerat honom.