Ett första möte

Felmeddelande

Notice: Undefined index: bootstrap i fusion_apply_implements() (rad 278 av /storage/content/40/179540/jensmalmstrom.se/public_html/sites/all/modules/fusion_accelerator/fusion_apply/fusion_apply.module).
fredag, februari 5, 2021 - 09:30

Knack knack...

"Vem där?"

"Jens. Får jag vara med dig i din värld?"

"Ok"

"Tack!"

Han öppnar dörren, tittar på mig med helt öppen blick, tar emot tårtbiten jag har tagit med mig, och tar försiktigt min hand och leder mig in i rummet. Vi står där en stund och jag tittar på hans datorskärm för att hitta något att börja relatera kring, men den är tom, bara en lista med olika filer. Jag frågar om en film som personalen sagt att han gillar. Försiktigt tar han min hand och trycker mig ut genom dörren. Och stänger den.

Tusan. Fel film? OK, tålamod. Det kommer fler chanser...

Sätter mig med en annan brukare och snackar lite. Hör efter en stund att dörren öppnas igen.

Ställer mig i dörröppningen, säger hej och frågar om jag får komma in igen. Han tar min hand, återigen väldigt försiktigt, och leder mig in till sin skärm. Den här gången är det en pausad filmruta där.

Han placerar mig bredvid sig och sätter igång filmen. Rör sig rytmiskt fram och tillbaka mot skärmen och högtalarna. Han har släppt mig och jag rör mig tillsammans med honom, i samma rytm och rörelse. Efter ett par sekunder flyttar han tillbaka filmen till samma ställe som innan och sekvensen börjar om.

Jag lämnar tankevärlden och går in i sinnenas värld. Där nyfikenheten råder. Vad händer nu? Hur känns det i huvudet när jag kastar kroppen framåt? I fingrarna? Hur låter det om jag riktar huvudet åt vänster när jag närmar mig högtalarna?

Och så håller vi på i 45 minuter. Vi rör oss och upplever den suggestiva filmscenen och dess kusliga ljud tillsammans. Ibland sätter han handen på min för att markera att "nu pausar vi". Ett par gånger byter han film, hittar exakt rätt ställe i den och så rör vi oss till en annan sekvens ett tag. Ett par gånger tittar han på mig och jag bekräftar att jag är glad att få vara med honom och tacksam att han vill visa sina filmer för mig. Ett par gånger ler han när han ser att min arm rör sig som armen på filmen. Kontakt!

När det är dags att avsluta vänder jag mig till honom och tackar igen. Säger hej då. Han tittar tillbaka med öppen blick och säger "hej".

Kan detta vara början på en ny fantastisk resa? Jag hoppas det.

Sökord: 

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <p> <font> <a> <em> <center> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <iframe><div><video>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Denna extra säkerhetsfråga gör så jag slipper spam-mejl. Tack för din förståelse! :)